Sobre nosaltres

Fundat el 2018, el Trio Da Vinci ha esdevingut els darrers anys una de les principals formacions de cambra del panorama musical català.

Des del seu debut a L’Auditori de Barcelona el 2021 (Festival Emergents), han actuat a festivals de renom internacional com el Festival Pablo Casals de Prades (França), el Festival de Torroella de Montgrí (Girona), o el Festival Radio France (Montpellier, França).

El 2022 debuten al Palau de la Música Catalana de Barcelona, dins la temporada de cambra del Petit Palau. Han actuat també a la temporada de cambra de L'Auditori de Barcelona, al Palau de la Música de València, Schubertíada de Valdegovia al País Basc, Festival Cervià d'Ibercamera, Festival Barcelona Obertura, Auditori Enric Granados de Lleida, Schubertiade à Fribourg (Suïssa) de la RTV Suisse, o a la Sala cu Orgă de Chișinău (Moldàvia). Aquesta temporada han interpretat per primera vegada el Triple Concert de L.v.Beethoven al costat de l'OSSC.

Són guanyadors de la 14a edició del Premi BBVA Montserrat Alavedra de música de cambra de Terrassa (Barcelona).

Han realitzat enregistraments en directe per a Radio France (Générations France Musique), Catalunya Música, Radio Clásica (RNE) i per a la Televisió Nacional Moldava (TRM).

La Maria i en Blai toquen dos instruments construïts per luthiers catalans: un violí de l'Eduard Sitjas del 2024, i un violoncel del Jaume Bosser del 2020


  • Violí

    Nascuda en una família de músics i actrius, la Maria va començar a estudiar violí a l'edat de quatre anys el seu pare.

    Ha cursat estudis a algunes de les escoles europees prestigioses, rebent classes de Gonçal Comellas a Figueres, Zakhar Bron a l’escola Reina Sofia de Madrid, György Pauk a la Royal Academy de Londres i Rainer Schimdt al Mozarteum de Salzburg i la Musik-Akademie de Basilea.

    Com a solista, destaquen les seves actuacions amb l’OBC al concert inaugural de la temporada 2020/2021 a l'Auditori de Barcelona i l’estiu del 2024 al festival de Torroella de Montgrí, al Teatro Monumental de Madrid amb la RTVE, amb la GIO Symphonia, amb la Camerata Penedès, al festival Enescu de Bucarest amb l’Orquestra Nacional de cambra de Moldàvia, al Palau de la Música Catalana amb l’OSV i amb l’ADDA Simfònica d’Alacant.

    Recentment, ha actuat al Palau de la Música Catalana amb un programa de cambra dedicat a Schubert, a la Schubertíada de Vilabertran, la Sociedad Filarmónica d’Oviedo, a la Fundación Juan March de Madrid, al festival Barcelona Obertura, al festival PAAX de Mèxic i al festival Classix de Iași (Romania).

    Col·labora regularment amb l’Esbjerg Ensemble (Dinamarca), la companyia de dansa Malpelo i l’Ensemble Bayona, amb qui ha gravat el CD:“Cuando el fuego abrasa”.

    A part del Trio da Vinci, també és membre fundadora de The Rest Project, una proposta original de trio de corda que desitja trencar amb la idea de concert convencional, on els intèrprets no només toquen la música, sinó que incorporen textos i moviment escènic.

    Toca un violí d’Eduard Sitjas Bonet, fet a Girona el 2024


  • Violoncel

    Nascut el 1996, és actualment assistent de solista de violoncel de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), paral·lelament a la seva activitat cambrística amb el Trio da Vinci.

    Comença a estudiar amb la seva mare, Ana Toca, i més tard amb Amat Santacana. El 2018 finalitza el grau superior a l'ESMuC amb Damián Martínez Marco, i de 2019 a 2023 estudia amb Rafael Rosenfeld a la Hochschule für Musik Basel, on també ha après violoncel històric amb Petr Skalka a la Schola Cantorum Basiliensis.

    En l'àmbit de la música de cambra ha estudiat amb professors com el Quartet Casals i Kennedy Moretti a Barcelona, i Anton Kernjak, Claudio Martínez Mehner, Jiří Němeček i Rainer Schmidt a Basilea. Amb el Quartet Spirea obté el 1r premi a l'Orpheus Swiss Chamber Music Competition el 2022.

    Participa en festivals de música de cambra com Zwischentöne Engelberg, Merel Chamber Series, Musikdorf Ernen, Swiss Chamber Music Festival, Barcelona Obertura i ha col·laborat amb grups com el Merel Quartet o Bärhof Ensemble.

    Ha participat en masterclasses amb Robert Levin, Andreas Staier, Steven Isserlis, Péter Nagy, Erich Höbarth, Marc Coppey, Maria de Macedo i Heime Müller, entre d'altres.

    Toca un violoncel construït pel seu pare, Jaume Bosser, el 2020.


  • Piano

    Nascut a Barcelona, es dedica principalment a la música de cambra.

    Paral.lelament a la seva activitat amb el Trio Da Vinci, les darreres temporades ha actuat amb diverses formacions de cambra al Concertgebouw d’Amsterdam, Slovenská Filharmónia de Bratislava, Kronberg Festival, Festival Beethoven 250 de L’Auditori de Barcelona, temporada de cambra del Palau de la Música Catalana, o a la Schubertíada de Vilabertran. També ha col.laborat com a músic de cambra amb l'OCP (Orchestre de Chambre de Paris) i amb l'OBC Cambra (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya).

    Com a solista, ha actuat amb l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (ONCA) al Palau de la Música Catalana, amb l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), o en recital a L'Auditori de Barcelona dins el cicle "Auditori XXI".

    Ha participat en nombrosos muntatges escènics, col.laborant amb la companyia teatral Títeres Etcétera, Murtra Ensemble, Calixto Bieito o Brodas Bros, actuant al Festival Internacional de Santander, Quinzena Musical de Donostia, Festival of Wonder de Silkeborg (Dinamarca), T.héâtre13 de París (França), o al Gran Teatre de Liceu, Teatre Romea, Mercat de les flors i TNC de Barcelona.

    Com a docent, ha sigut professor assistent dels seus dos principals mestres, Josep Colom i Margarita Serrat. També ha treballat als conservatoris superiors del Liceu (Barcelona), Saragossa i Palma de Mallorca.

    Des del 2016 és convidat anualment a l’acadèmia i festival IHMS a Bergen (Països Baixos).